Bestuur

De kerkenraad is het bestuur van de Protestantse gemeente Nieuwland. De kerkenraad wordt daarin bijgestaan door Taakgroepen.

Kerkenraad en moderamen.

De kerkenraad van onze gemeente bestaat uit een voorzitter- ouderling, een eerste en een tweede ouderling-scriba, ouderlingen, ouderling-kerkrentmeesters, diakenen en de predikant.

Binnen de kerkenraad fungeert het moderamen als dagelijks bestuur. Het moderamen bestaat uit een voorzitter, een vice-voorzitter, de eerste en tweede scriba en een lid namens de kerkrentmeesters.

Predikant.

De predikant van onze gemeente is ds.  R. (Marijke) van Selm.

Ds. Van Selm woont in de pastorie aan de Smidsweg 10A in Westmaas en is bereikbaar

Kleine biografie van Marijke van Selm ( Mijdrecht 1963).

Ds. van Selm tijdens

de intrede-dienst.

Na de Mavo de opleiding tot ziekenverzorgende en meteen daarna voor een jaar vertrokken naar Nes Ammim, Israel. Vervolgens werkte ik als verzorgende een jaar in Luzern, Zwitserland en reisde nog eens een half jaar achtereen, om te eindigen in Nepal.

Eenmaal wat gesettled studeerde ik Pedagogiek (HBO) en werkte zowel  in het verpleeghuis alsook aan een opleiding voor verzorgenden als docent. Uiteindelijk is het vooral het werk als verzorgende dat ik lang ben blijven doen. Ondertussen werd ik gezegend met 3 prachtige zoons.

Op mijn 40e ben ik aan theologie begonnen, en zonder daar ooit één dag spijt van te hebben gehad studeerde ik 8 jaar later af aan de Protestantse Theologische Universiteit met een scriptie over de plaats van woede in de christelijke ethiek.

Ik houd echt van de kerk. Ik ben ervan overtuigd dat zij niet zonder beweging en vernieuwing kan, omdat leven met God immers voortdurend om afstemming en toetsing vraagt. Maar ik ben ook trots op onze lange traditie, en beschouw mijn eigen (reformatorische) afkomst daarbij als rijkdom.