Thema avond Burn-out 14 maart

Burn-out: je kunt nauwelijks nog een krant openslaan of het woord komt voorbij. In onze stressvolle veeleisende samenleving ligt het gevaar van deze extreme overbelasting voor velen op de loer, zo lijkt het vaak.

Maar wat is een burn-out eigenlijk precies?

En wat heb je aan je geloof, als je burn-out bent - of het juist wilt voorkomen?

Deze en vele andere aspecten komen aan bod bij een avond die mede is voorbereid door Tirza Kruithof, coach en ervaringsdeskundige.

Van harte welkom! Donderdagavond 14 maart, 20u, De Munnik.

Driewerf maart 2019 is uit

De nieuwste Driewerf, de Driewerf maart 2019 staat online.

U vindt deze Driewerf onder Driewerf in het topmenu of u kunt de nieuwe

Driewerf downloaden onder sidemenu downloads --> Driewerf  --> Driewerf maart 2019

In verband met de privacy zijn de bladzijden 9, 35 en 36 gewijzigd ten opzichte van de papieren versie (de adressen zijn verwijderd)

PKN enquĂȘte "Vitaliteit"

In de periode tussen 17 februari en 17 maart vindt er in een deel van onze PKN kerken een enquête plaats over de “vitaliteit “van onze kerken. Vitaliteit is in dit verband een verzamelnaam voor: betrokkenheid van de leden, passie voor het geloof en de kerk, bereidheid tot het op zich nemen van taken, uitstraling naar de buitenwereld , etc. In onze kerkraad is besloten hier aan deel te nemen omdat de uitkomst ons ook een kans biedt tot het oppakken van zaken die tot nu toe misschien zijn blijven liggen of in elk geval verbetering behoeven.

Overigens zal deze enquête op termijn worden uitgerold over alle kerken in Nederland.

Daarom graag uw medewerking gevraagd!

We denken dat het hoogste rendement behaald kan worden door het op meerdere manieren aan te bieden. Daarom kunt u kiezen uit het volgende keuzemenu:

1. U komt in de dienst van 10 maart eerder naar de kerk en vult het enquêteformulier in, in de Munnik voorafgaand aan de dienst. Wij zorgen voor pennen. De koffie staat klaar vanaf  9.15 uur.
  2. U vult het enquêteformulier na de dienst van 10 maart in, tijdens de koffie.
  3. U neemt het enquêteformulier op 10 maart na de dienst mee naar huis en levert het uiterlijk 14 maart in bij:
  • Brievenbus bij de Munnik
  • M. Gerrell , Ter Kuilestraat 30,3271BV Mijnsheerenland, tel 0186-579120 of 06-15584414
  • A. Bervoets, Hoofdland 46a, Mijnsheerenland; 066084226

U mag ook bellen, dan halen wij het bij u op!

1. U vult het formulier online in via deze link https://nl-surveys.ncls.org.au/Dutch.aspx ,vul de lokale kerkcode in- (vraag code op bij scriba of kijk op Zondagsbrief) Op de volgende pagina controleert u of  er PG Nieuwland is aangegeven. Dan vult u de enquête verder in.  U mailt daarna naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dat u dat hebt gedaan, zodat wij weten hoeveel mensen online het formulier hebben ingevuld . Online enquêtes gaan nl. rechtstreeks naar de verwerkers van de data.
  2. U belt/ mailt naar uw contactpersoon met de vraag of zij een formulier bij u brengen en ophalen en eventueel u helpen met invullen als u dat zelf lastig vindt.

Door deze variëteit aan mogelijkheden denken wij dat we een maximaal rendement zullen kunnen halen uit deze enquête

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!

Marijke's blog

klik voor de laatste berichten op  "Marijke's Blog" in het bovenste menu !!

Marijke's blog van 7 januari 2019

NASHVILLE
Een tijdje geleden. Zomaar een bijeenkomst met collega’s uit de kerk. Allerlei pluimage, zoals het de kerk betaamt. De ernstige broeder met zijn traditionele gezin. De blije dominee, met het verdriet en de spanningen van ongewenste kinderloosheid. De collega die zo vaak kindjes doopt, maar zelf zelfs geen partner vond, en dus óók kinderloos bleef. Een vrouw die met een vrouw is. En ik, met mijn verdrietige scheiding als breuk in mijn leven, en de mislukte liefde erná. Het ging erover hoe we ons geroepen voelden, allemaal, om ondanks ons eigen geworstel met de grote levensvragen, toch Gods genade te verkondigen. Of misschien was het wel júist vanwege die levensvragen, dat wisten we eigenlijk niet helemaal zeker. ‘De Heer zoekt zijn dienaren wel uit zeg’, zei een van ons, de kring rondkijkend. Wij waren het levende lied van Leonard Cohen: there is a crack in everything. That’s how the light gets in.

Ik ben een reformatorisch meisje. Ik weet heel goed hoe het is om geoordeeld te worden met de Bijbel in de hand, want daaruit heeft mijn hele jeugd bestaan. Ik ben niet bitter, en ook niet meer boos, allang niet meer. Want ondanks alles weet ik mij toch, of misschien wel juist, geroepen om door de scheuren van mijn leven het licht binnen te laten komen.
Dat gaat over elkaar genadig zijn, zoals God mij genadig is. Dat gaat erover dat iedereen, ook ik, met mijn gebroken leven en mislukte relaties, verlangt naar liefde. En dat liefde een heilig woord is. Daar gaat genade over. En dat is wat ik mis in dat ongenadige document dat de Nashville verklaring heet, en dat mij opeens weer terugbrengt in de sfeer van dat meisje dat ik ooit was. Dat meisje dat met vele Bijbelteksten om de oren is geslagen, maar nooit met deze (Matteus 7:1-2): oordeel niet, opdat er niet over jullie geoordeeld wordt. Want op grond van het oordeel dat je velt, zal er over je geoordeeld worden, en met de maat waarmee je meet, zal jou de maat genomen worden.
En daar wil ik het voor vandaag maar bij laten. Of nee, toch nog dit. Ik wil dat je weet dat je welkom bent in mijn kerk, de kerk waar liefde een heilig woord is. Dat is de kerk die ik dien.

Marijke van Selm